معرفی گل تاج الملوک

معرفی گل تاج الملوک

نام فارسی:تاج الملوک
نام انگلیسی:Cohumbine
نام علمی:Aquilegia vulgaris
خانواده:آلالگان Ranunculaceae

مشخصات کلی گیاه تاج الملوک:

نیاز نوری:نیمه آفتابی,آفتابی

نوع گیاه:چند ساله

ارتفاع:۳۰-۱۰۰ cm

رنگ گل:آبی,صورتی,قرمز,سفید

رنگ شاخ و برگ:سبز آبی

فصل گلدهی:بهار و تابستان

مقاومت:مقاوم به سرما

                                                                                        

Negar_21072016_193316

معرفی گیاه تاج الملوک:

این گل دارای ۶۰ تا ۷۰ گونه می باشد و تمامی آنها از جنسAquilegia هستند.اندازه بوته آن در حدود سی تا صد سانتی متر است و زمین با خاک معمولی و مرطوب و آفتابگیر را دوست دارد.نگهداری آن آسان است.

از نور زیاد لذت می برند اما گرمای بیش از حد محیط را دوست ندارند,به خصوص در تابستان.در هر حال در نواحی گرم نظیر جنوب,در زیر سایه بان ها و همراه پوشش مالچ کشت می شوند(مالچ همچنین در زمستان از گیاه مراقبت می کند). محل رویش آن در علفزار ها و ارتفاعات بالا در نیمکره شمالی می باشد.

از سایر گونه های آن می توان تاج الملوک صورتی, تاج الملوک جنگلی و تاج الملوک قفقازی را نام برد.نوع بستانی آن گلهایش سر به بالا است و نوع وحشی آن گلهایی افتاده به رنگهای مختلف دارد و در دشت های آمریکا,فراوان می روید و در کلرادو آمریکا به رنگ آبی است.این گل نشان ایالتی کلرادو است.

گلدهی:                                                                                         

Negar_21072016_193747


زمان گلدهی آن از اوایل تا اواسط بهار هر سال می باشد و معمولا گلهای زیبای آن دارای ۵ گلبرگ و گاها بیشتر است.رنگ شکوفه آن از آبی و سفید به زرد,قرمز و یا صورتی می باشد و از سال دوم انتظار گل دهی میرود.عمر گل های آن در حدود سه هفته می باشد.

Negar_21072016_193422

نگهداری گیاه تاج الملوک :

از طریق بذر دراواسط  بهار در خزانه کشت می شود,سپس در اوایل پاییزآن را گلدانی کرده در باغچه ها می کارند. به خاطر سمی بودن این گیاه بهتر است از کاشتن آن در خانه اجتناب شود.

آبیاری و کود دهی:

آبیاری هفتگی برایش کافی است به استثنای فصول گرم که به آبیاری اضافی(هر چند روز یکبار) محتاج می شود.شرایط غرقابی را دوست ندارد,پیشنهاد می شود آبیاری را زمانی انجام دهید که سطح خاک خشک شده باشد(آبیاری بیش از حد سبب پوسیدگی آن و زردی برگ های گیاه می شود).

آبیاری کمتر از حد مجاز و وارد شدن  تنش خشکی به گیاه سبب عدم گلدهی,ریز شدن گلها, سوختگی حاشیه و نوک برگ های گیاه و کوتاه تر شدن عمر گل ها می شود

.تهیه آب حاوی کود محلول و کود دهی به این روش(همراه آبیاری) به صورت ماهیانه به تولید گل های بهتر و افزایش کیفیت گیاه کمک می کند(سبب لقاح و تولید شکوفه به طور منظم,تولید شکوفه روشن تر و شاخ و برگ ضخیم تر میشود).

                                                                                                  

۵۲۶۸_۱۲۸۰x800 copy

آفات و امراض گیاه تاج الملوک:

از بین آفات می توان شته، کنه و زنبورها را نام برد. از بین بیماری ها نیز می توان به لکه برگی، پوسیدگی طوقه، زنگ، پوسیدگی سیاه ریشه، سفیدک پودری، بلایت و برخی بیماری های ویروسی که موجب بیماری و ضعف و مشکلاتی در گیاه شوند,می توان اشاره کرد.

مبارزه با آفات:

می توان با روغن گیاه چریش و یا استفاده از پایه ی مناسب از هر گونه آفتی در امان بود.

خواص دارویی:

با توجه به خواص دارویی آن در بیماری هایی نظیر سرفه,روماتیسم ,نقرس و سیاتیک شناخته شده است.

Negar_21072016_193123

روش تکثیر گیاه تاج الملوک :

 بذر به راحتی جوانه می زند و می توان آن را از اوایل بهار تا اواسط تابستان کاشت . عمر بوته آن به طور متوسط ۳ الی ۴ سال است. بذر این گیاه اگر در میان مواد و بستری که کمی رطوبت نگه می دارند مثل کوکوپیت,پیت ماس و سایر مواد مشابه کشت شده و در شرایط حدود ۵ تا ۶هفته در دمای سرد ۲ تا ۵ درجه قرار داده شوند جوانه زنی بهتری خواهد داشت .

بعد از برطرف شدن نیاز سرمایی بذرها، می توان برای کاشتن اقدام کرد اما معمولا اوایل فصل بهار زمانی مناسب و خوب برای این کار است. برای کشت بذر می‌توان از مخلوط خاک معمولی به همراه خاک برگ استفاده کرد و با لایه نازکی از خاک پوشش داد.

باید قبل از قرار دادن بذرها بر روی سطح خاک حتما مخلوط خاک را ابتدا مرطوب نمایید. سپس بذرها را پخش می کنیم و بعد سطح خاک را آبیاری می کنیم .جوانه زنی بذرها معمولا ۱۵ روز به طول می انجامد و گیاه تولید شده از بذر معمولا۲ تا ۳ سال طول خواهد کشید تا به گلدهی برود.

روش دیگر که ساده ترین روش ازدیاد آن است, تقسیم بوته های چند ساله مادری است که در بهار و قبل از شروع فصل رشد و نمو انجام می گیرد والبته هر چند سال یکبار می بایست نسبت به آن اقدام شود. اصولا تکثیر با بذر بهتر است زیرا گیاهان بالغ اگر به دلیل تقسیم از خاک بیرون آورده شوند حداقل ۲ سال زمان نیاز دارند تا مجدد به اوج گلدهی خود برسند . در این روش مناسب تر این است که تا موقع رکود و استراحت گیاه صبر شود.

Negar_21072016_193232

قابلیت:

توانایی ریزش بذر ها را به صورت خود به خودی پس از رسیده شدن دارد(پس از ریزش در همان محل گیاهان جدید تولید می شود) اما اغلب مردم ترجیح می دهند مانع این اتفاق شوند و بذر ها را در محل دلخواه خود بکارند.

کاربرد:جذب پرندگان,شاخه بریده,کشت در باغ

پاسخ دهید

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...